Tartalomjegyzék

Megosztás

Angyalszárny - bal
Angyalszárny - jobb

A 11 éves kisfiam a nővérével történt vita után választotta ezt az üveget. Számomra meglepő és egyben elgondolkodtató volt ez az üvegválasztás, hisz látszólag ő volt a nézeteltérés „nyertese”.

Energiahiányos állapot

Mivel ez a palack energiahiányos állapotra utal, eltűnődtem az okokon.

Látszólag a fiam magabiztos volt a saját igazát illetően, így a szimpla megbeszéljük, megoldásként nem derült volna ki, hogy valami mégsincs rendben. Ezért csodálatos ez a rendszer, mert a tudatalatti mindig megnyilvánul és ha hagyjuk,tudunk is olvasni belőle.

Egyértelművé vált,hogy minden vita, mely után nincs igazi békülés,nem hoz megnyugvást és harmóniát egyik fél számára sem. Mindkét résztvevőben marad feszültség és valamiféle ” nincs rendben” érzés.

Végre kézzel fogható bizonyítékát láttam annak,hogy miért jobb a béke minden másnál és miért ez az egyetlen út az emberiség számára. A megbocsátás energiája sokkal magasabb rezgésű a haragnál és ezért képes felülírni ezt a negatív érzést.

Konkrét és azonnali hatása van, ami nem rábeszélésre alakul ki, hanem egyszerűen és magától.

A megbocsátás képessége

A gyerekek ékes bizonyítékai ennek a tudásnak. Ők még zsigerből és feltétel nélkül képesek megbocsátani egymásnak. Megfigyelhetjük, hogyan tudnak egy-egy összetűzést követően, egy kis idő múlva önfeledten játszani újra.

Nekünk csak az a dolgunk,hogy szülőként megerősítsük őket ebben, hisz már a mi elődeink is azt vallották,hogy „a harag nem jó tanácsadó”

Ennek az alapelvnek a beágyazódását a hétköznapokban kell megteremteni.

Tetszett? Oszd meg!
Facebook
Linkedin
Pinterest
EMAIL
PRiNT
Ezeket olvastad már?
Lelked másik fele

Az ember társas lény, ehhez nem fér kétség. Mindenkinek van társa, senki nem születik úgy, hogy örök magány legyen a sorsa. Hiába van úgynevezett „magányos horoszkóp” mindig mi választjuk meg

Ártatlanság

Az ember tiszta lapja, lelke ártatlansága. Nem véletlenül vannak olyan szavaink, mint a lelketlen vagy az embertelen. Azok, akik bár kivűlről embernek tűnnek, de a gonoszt szolgálják, inkább tekinthetők biodíszletnek,

Lelked titkos ajtaja

Minden választásunk ajtókat nyit meg vagy zár be. Lelkünk számtalan módon próbál üzenni nekünk, hogy merre menjünk, merre vár minket nyitott ajtó vagy olyan, ahol kopogtatnunk kellene. Számtalan szenvedést megélt

Lélekemelő klub

Mindenki életében vannak hullámhegyek és völgyek, de sajnos nem mindig tudunk olyan könnyen túllendülni rajtuk. Ilyenkor a fölösleges csüggedés és aggodalom hálójába kerülhetünk, ahonnan nehéz meglátni a kiutat. Épp ezért